Naptár 2012-05-04

 • 12th of Iyyar, 5772

 • 27th day of the Omer

 • 186 éve Megszületett Frederick Edwin Church amerikai festő

  A Connecticut államban található Hartford-ban született. Hudson River School művészeti csoporthoz tartozott, festményein főleg az érintetlen amerikai tájak szépségét örökítette meg. Képei a romantika jegyében születtek. Fényjátékot tükröző alkotásain az egyes témák szinte apokaliptikus látomásokká nőnek. Az ókori civilizációk – jeruzsálemi, athéni – emlékeit szintén vászonra vitte. Sokat utazott, bejárta Dél-Amerika nehezen megközelíthető vidékeit Ecuadortól Kolumbiáig, s eljutott a Niagara-vízeséshez és a sarkvidékre is. A XIX. századi amerikai romantikus-realista képzőművészet jeles személyiségeként New York-ban halt meg 1900. április 7-én.

  Forrás: Múlt-Kor

 • Mesezengő

  Időpont: 2012-05-04 10:00
  Hely: Bálint Zsidó Közösségi Ház
  Kötényből kibomló, dalokkal átszőtt, selymekkel varázsolt mesék kisgyermekeknek és szüleiknek. Mesék Daloló városkáról, az itt lakó gyerekekről, a kisvárost körülölelő erdőről, állatokról, manókról, tündérekről. Mesezengő: mese a fülnek, mese a szívnek – és mese a kéznek: a mesehallgatás után kézműveskedünk.
  Minden alkalommal új mesét varázsolunk, ezért a Mesezengőhöz bármikor lehet csatlakozni. Aki pedig sokszor eljön, ismerősként üdvözölheti Bálint Benedeket, s legjobb barátját, Boróka Sárát, s egyre otthonosabban mozoghat a kisvárosban, de leginkább az erdei játszótéren és környékén.
  Tovább…

 • Candle lighting

  Időpont: 2012-05-04 19:42